Kockaélet

Kockaélet

Nem, itt nem a befordult, egy szakterületre koncentráló kockákról lesz szó. A biztosítási szakma a kockázati életbiztosításokat hívja így röviden. Ennek az oldalnak a tervezésekor csak a nyugdíj célú megtakarításokról akartam információkat megosztani, de be kellett látnom, hogy az odáig vezető úton annyi miden történhet, hogy a biztosításokról általában (a Te döntésed menüpont) és a klasszikus életbiztosításokról is muszáj néhány gondolatébresztőt írnom.

Kinek van szüksége kockázati életbiztosításra?

A válasz: MINDENKINEK

Na jó, szűkítsük a kört:

  • Aki kenyérkereső és kiskorú gyermekei vannak, hiszen baj esetén ki fog gondoskodni Róluk.
  • Akinek bármilyen hitele van, hiszen ezek visszafizetése is öröklődik.
  • Aki egyedül van, hiszen egy súlyos betegség vagy rokkantság esetén senkire sem számíthat.

(Mondtam, hogy mindenkinek)

Mire terjed ki egy kockaélet?

Gyakorlatilag szinte minden dologra lehet már biztosítást kötni, de aminek mindenképpen szerepelnie kell véleményem szerint egy ilyen módozatban az a: bármilyen okú halál, baleseti rokkantság, daganatos és érrendszeri betegségek (infarktus, agyvérzés stb).

Mennyibe kerül egy kockázati életbiztosítás?

Ezt több dolog befolyásolja, de leginkább a korod, az egészségi állapotod és a rizikófaktorok (dohányzás, túlsúly, alkoholfogyasztási szokások stb).

Azért egy kis konkrétum: 35-40 éves nem dohányzó anyuka vagy apuka havi 6-7 ezer forintért egy 16-18 milliós védelmi csomagot kaphat, ami kiterjed a fenti három biztosítási eseményre.  Ez napi 200 forint.

Ennél a résznél a NAPI 200 FORINT-nál teszem fel mindig a kérdést, hogy lehet, hogy a magyar családoknak 3-4%-a rendelkezik normális életbiztosítással.

Remélem TE is felteszed magadnak ezt a kérdést…

Kapcsolatfelvétel